UŽ ZÍTRA SPOKOJENOST


FOR PASIV, FOR WOOD a FOR THERM 2020

16.02.2020 09:30

Úspěšnou premiéru souběhu FOR PASIV, FOR WOOD a FOR THERM navštívilo přes 25 tisíc lidí

Publ. J.M.Moschner 

Praha 14. února 2020 - Souběh veletrhů FOR PASIV, FOR WOOD a FOR THERM, který se konal ve dnech 6. až 8. února na letňanském výstavišti PVA EXPO PRAHA, si získal rekordní zájem veřejnosti. Třídenní událost roku v oboru nízkoenergetických, pasivních a nulových staveb, dřevostaveb a nově i vytápění navštívilo více než 25 tisíc lidí a zúčastnily se jí téměř dvě stovky vystavovatelů ze čtyř zemí. Oficiálními vozy veletrhů jsou automobily značky FORD.

Premiérový souběh veletrhů FOR PASIV, FOR WOOD a FOR THERM přilákal do Letňan mimořádně velké množství odborné i široké veřejnosti, kdy jej během tří dnů konání navštívilo 25 412 lidí. K vidění byly kromě toho nejlepšího z oboru nízkoenergetických, pasivních a nulových staveb a dřevostaveb také novinky a trendy z oblasti vytápění. Trojici veletrhů doplnila akce Střechy Praha. Úvodní den veletrhu si nenechali ujít ani ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček a ministr životního prostředí Richard Brabec.

Letošními stěžejními tématy byly kromě novinek oborů i dostupné dotace pro bydlení a nová legislativa zpřísňující požadavky na energetickou náročnost budov. S dotačními programy pomohl návštěvníkům generální partner veletrhu FOR PASIV - Státní fond životního prostředí ČR. 

Prestižní ocenění

Komplexní informace o úsporném bydlení získali návštěvníci od profesionálů napříč obory v bezplatném poradenském centru, které organizátoři FOR PASIV připravili spolu s Centrem pasivního domu. První den konání akce byly uděleny ceny soutěžní přehlídky Úsporný dům 2019, jejíž podrobné výsledky najdete zde. 

Ocenění se dočkali ale také samotní vystavovatelé, jejichž expozice vybudované v PVA EXPO PRAHA bojovaly o ceny TOP EXPO. Za veletrh FOR PASIV byly jako nejpoutavější oceněny společnosti STIEBEL ELTRON, Systemair a SUN SYSTEM. V rámci veletrhu FOR WOOD porotu nejvíce zaujaly expozice společností ATRIUM, Puidukoda CZ a Dřevostavby MC NOVÁK za domy NOVATOP. 

Mimořádné pozornosti se těšil nováček souběhu, veletrh krbů, kamen a kotlů FOR THERM. Návštěvníci, které zajímaly komplexní informace, novinky a trendy tohoto oboru, si mohli prohlédnout expozice téměř tří desítek vystavovatelů. 

Více informací o jednotlivých veletrzích včetně katalogů vystavovatelů najdete na portálech:  www.forpasiv.cz, www.for-wood.cz, www.for-therm.cz. 

FOR PASIV, FOR WOOD a FOR THERM 2020 v číslech:

Počet vystavovatelů: 178

Počet zahraničních vystavovatelů: 3

Počet států: 4

Celková výstavní plocha (v m2): 9 600

Počet návštěvníků: 25 412

Střechy Praha 2020 v číslech:

Počet zúčastněných firem: 169

Počet zahraničních vystavovatelů: 14

Zastoupené země: 8 (Česká republika, Německo, Nizozemí, Polsko, Rakousko, Rusko, Slovensko, Slovinsko)  Celková obsazená plocha: 8 000 m2

—————

Zpět